Hästaktiviter

Välkommen att uppleva häst och ridglädje på våra trevliga basjkirhästar

 

Att rida här

Riderbjudanden

Utrustning och regler

Olycksfallsförsäkring

Allergi

Bokning/Betalning

Prova-på-ridning        totalt ca 2tim 450:-/pers

Vi borstar och bekantar oss med hästarna i lugn och ro innan vi går till ridbanan. Vid eventuell allergi hjälper vi dig självklart att borsta. Innan uppsittning går vi igenom hur vi rider våra hästar. Kom ihåg att den här upplevelsen inte handlar om prestation eller resultat, vi anpassar ridpasset till just dig och dina ambitioner. Denna lektionen passar dig som är nybörjare eller ringrostig, så ju mer information du ger oss innan ett ridpass, om eventuella rädslor, fysiska begränsningar, din ridvana, dina förväntningar, desto bättre kan vi planera just ditt ridpass.

 

Ridlektion                    totalt ca 1.5tim 350:-/pers

Du börjar alltid passet med att borsta och sadla hästen innan ridning. Hästen och du får på så vis tid att bekanta er innan lektion och instruktören kan stämma av dagsformen. Vid eventuell allergi hjälper vi dig självklart att borsta. Under ridlektionen arbetar vi med att få dig och hästen i balans med stort fokus på ridningens grunder. Skritten är den viktigaste gångarten och vi använder den för att gymnastisera hästen i rörelser såsom öppna, förvänd öppna, sluta, bakdelsvändning mm. Ryttarens utmaning består i att förstå hästens mentala och fysiska förmågor samt att förfina sin känsla och timing. Oavsett vilken utbildningsnivå ryttaren är på så arbetar vi med detta, men självklart med den individanpassning som varje enskilt ekipage behöver.  Vissa ridlektioner har inslag av markarbete.

 

Markarbeteslektion  totalt ca 1.5tim 350:-/pers

Du börjar alltid passet med att borsta hästen innan arbete. Hästen och du får på så vis bekanta er innan lektionen och instruktören kan stämma av dagsformen. Vid eventuell allergi hjälper vi dig självklart att borsta. 

Inriktning hästmannaskap:
Vi arbetar hästen med longerlina eller i frihet för att träna kommunikation och säker hästhantering. Att kunna tyda hästens signaler och att kunna kontrollera vilka signaler vi själva sänder ut är här centralt. Likaså lekfullheten. Hästar är av naturen nyfikna och lekfulla och när vi får dem att känna sig trygga så kan vi ta del av detta. Markarbete kan vara ett komplement till din ridning för att skapa variation och stärkt ledarskap. Det är även ett utmärkt arbetssätt för den som känner otrygghet kring hästar.

Inriktning dressyr:
Hästen bär kapson eller träns och vi arbetar med samma gymnastiska rörelser som vi ber hästen utföra vid uppsuttet arbete (ridning). Markarbetet används för att utbilda och rehabilitera hästen utan negativ inverkan från tyngden av en ryttare. För ryttarens del är det utbildande att se hästens rörelser från sidan och känna hästens takt, tempo och balans. Den" franska handen" är här central.

 

Kurser

Vi arrangerar en- och flerdagarskurser med eller utan övernattning. Våra kurser syftar till att erbjuda grundlig förståelse för hästen som djur och samarbetspartner. Hästmannaskap och franskklassisk dressyr i kombination. Kurserna lämpar sig för både nybörjare och erfarna, från 16 år och uppåt.

Vid inresse, kontakta Stridsby Gård för info om aktuella kursarrangemang.


                                                                                            

Samtliga priser är inkl moms.

Du rider på gårdens hästar eller egen häst.